2008-05-29
 14:37:16

:)

Hej allihopa!
Hoppas allt är bra med er. Här är det fint, började jobba i måndags. Skönt o få komma ut bland folk igen om dagarna :) Hur som helst, tyvärr så varade inte friskheten så länge, blev matförgiftad där på måndagen eller om det var någon slags magsjuka. Var hemma på tisdagen där men sen har jag jobbat som vanligt.
Går på helg nu efter klockan fyra, ska bli så skönt. Man blir så utmattad när "min patient" är sjuk.. måste hålla koll hela tiden o så. Han har haft jätte svårt att andas nu i några dagar plus att han varit febrig o slemmig.
Föräldrarna till honom säger att det här var vardagsmat förut, men nu var det längesen han var såhär sjuk. Men idag är han väldigt pigg, så då passar jag på att sitta vid datan lite för att fördriva tiden snabbare :)
Nästa vecka är jag ledig mycke, jobbar kväll måndag o tisdag bara. Synd att marcus inte är ledig också, för då hade vi kunnat åka till Edsbyn mycke tidigare. Men vi får vara nöjda med o åka på torsdagkväll. Ska fira marcus farmor på fredagen då, hon fyller 90 år. Ska åka in på stan imorgon o kolla på någon present till henne. Men vad kan man köpa? Nån som kan ge förslag? 

Helgen som var , var jätte bra! Är så kul när någon vill hälsa på oss. Ni är varmt välkommen :) hehe.
I lördags shoppade vi som jag nämnt tidigare, det var superkul. Hittade lite roliga saker.
På söndagen åkte vi ut till Barkaby, o gick på outlett. Grymt bra priser på saker! Köpte mig en väska där. 
Orkar inte berätta allt vi gjorde, men bra väder o kul var det.

Nej, nu ska jag vara duktig o jobba.. kolla på tv med honom :)

Hade gott!





2008-05-23
 11:14:29

Stupid me :)

Jag är en liten fjant, hehe.
Närå,men det var jag som gjorde bort mig igår. Faktiskt, så var det en arbetskompis som sa till mig att vi skulle få lön den 23:e. Sen när jag fick lönespecifikationen så kollade inte jag på de, eftersom jag var helt säker på att lönen skulle komma den 23:e. Men men, hur som helst så är det ingen fara. Jag blev bara så arg för att jag inte var tillräckligt uppmärksam. Klart.

Nu är det knappt två timmar kvar tills dom åker från Edsbyn. Ska bli så trevligt o ha dom här :)
Mamma ringde imorse också, hon berättade att hon och Boston hade varit ute o gått igår kväll, och att Boston såg något som han ville till, så mamma ryckte till i kopplet, men då gick de sönder så hon ramla baklänges o slog huvudet i assfalten. Aj. Hon sa att hon aldrig mer ska gå med ett rullkoppel på en stor hund. Hehe.
Glömde kanske berätta det igår, men dom ska ju skaffa en till hund. Dom fick tyvärr ta bort båda katterna, för dom bara klöste på alla tapeter och möbler. Dom försökte verkligen göra allt för att visa att det var fel, men ingeting hjälpte. Mamma blev väldigt ledsen för hon gillar att ha någon upp i sig. Och en katt är ju väldigt mysigt att ha i knäet. Så då lovade pappa henne att dom ska skaffa en liten valp sen till hösten.
Dom har redan bestämt sig för vad också, en Cavaljer king charles. Jätte söta små hundar.

Hur som helst, nu ska jag nog ta o hoppa in i duschen en vända innan Marcus kommer hem, för sen ska vi åka till Spånga. O jag måste panta burkar också före så jag inte glömmer bort de.
Har suttit ute på msn o pratat med en gamal klasskompis. Hon vill ha med mig och en annan kompis till Egypten sen i vinter. Får väl se då, det vore jätte kul iaf. Får ta med ett snack med Marcus sen ;) För vi har ju också pratat på o åka utomlands.

Hade bäst hörrni! Bye..
2008-05-22
 19:48:36

Där ser man..

Skapligt kul, på lördag då vi "brudar" skulle shoppa. Då blire inget. För jag får visst inte min lön som alla andra försen på måndag. Så då finns det inget att handla för. Men men, och inte har jag någon biljett till maskinmässan heller. Så nu har jag ingen att vara med då heller, eller att göra.

Jag som hade vilja handla :(
2008-05-22
 11:01:10

..med tomater.

Halloj! Är på sprallerhumör idag.. är glaaad, för imorgon kommer våra föräldrar hit, jippi!
Just nu håller jag på äta frukost (ganska sen), äter mackor med tomater o en kopp the. Gött :) Hmm, för de mesta så äter inte jag frukost på engång när jag kliver upp, bara på helgerna för då är Marcus hemma på mornarna också. Sen när jag brukar jobba, då gör jag det sist av allt. Ibland hinner jag inte ens, men då äter jag frukost på jobbet istället. Fy dig Märta, du måste äta regelbundet.

Jag längtas tillbaka på jobbet nu, då man får träffa lite folk igen och prata. Just nu så är det så ensamt på dagarna. Marcus är på jobbet och här känner man inte någon. Dessutom dom man känner pluggar eller jobbar.
Hade man varit i Edsbyn, ja då hade man kunnat träffa folk hela tiden, gått ut o gå med hunden, hälsat på farmor nummer 2, ja, allt möjligt. Cykla tex, för någon cykel har vi då inte här. Den skulle ju bli stulen påengång eller sönderslagen. Hade måsta ta upp den på balkongen isf, och det hade varit drygt eftersom vi bor på fjärde våningen, måste släpa den igenom precis hela lägenheten.. och hur kul är d et o få in en massa grus hela tiden?. Inte så speciellt roligt.

Ännu har jag inte hört något ifrån varken försäkringsbolaget eller 54:an. Försäkringsbolaget har jag ringt till några gånger nu, senast i förregår. Och då sa dom att dom skulle prata med handläggaren och att det har varit så mycket för dom att dom inte hunnit med allt dom ska. Egentligen ska det ta 30 dagar högst, och då ska allt vara klart. Men just nu så har det gått 42 dagar. Men men, det kommer nog snart. Vill ha mina pengar.
mm, gott med the.
Hur som helst, idag ska jag städa. tvätta och..läsa en bok :) Sen när Marcus kommer hem ska jag göra spaghetti och köttfärssås.
Imorgon, då skulle föräldrarna dyka upp vid fyra tiden, och innan dess ska jag och darling ha hunnit till Spånga för att hämta ut jordgubbstårtan o köpt med 2 liter jordgubbar. Jättebra pris! 2 liter för 40 spänn, o god är dom!
Senare på kvällen ska vi ut och äta, men det blir på en pizzeria.. jättebra faktiskt. Och du, dom gör godare pizza än i byn ;) Och ska jag vara ärlig, så är det den bästa pizzan jag någonsin ätit.

Nej, om man kanske ska ta o sätta lite fart, jag kom ju på att jag måste gå på apoteket också. Förresten, jag hörde på radion att dom ska börja sälja sexleksaker där. Jag fick värsta chocken, vart är Sverige på väg egentligen.
Allvarligt, på apoteket.. hur passande är de då på skala ett  till tio. Det här vill jag höra lite kommentarer om, så kommentera gärna här på min blogg. Det vore roligt.

Ha det gott folket!
2008-05-19
 12:24:20

Det skulle jag vilja göra.

Måndag igen, veckorna går så fort.. fortfarande.
I lördags var jag,Marcus och våran vän från Uppsala till Skansen. Det var jätte kul, synd bara att vädret inte var lika. Hade varit bättre med sol. Efter vi varit där så gick vi in på skansen-akvariet, fint med alla fiskar. (ormarna o spindlarna var inte lika trevlig), men aporna var bäst!
Synd bara att man inte fick se världens minsta, dom kanske var så små att man inte såg dom :D  100 gram väger dom ungefär..tänk, en sådan liten skulle man haft.
Efter detta så tog vi spårvagnen in på norrmalmstorg igen och gick ned till Sergel. Vi skulle ju gå på bio såklart.. What happens in Vegas, grymt bra!

Annars, i Söndags tog vi det bara lugnt..själv hade man fått skavsår av byxorna nedanför mitt operationssår, inte så skönt.
På fredag kommer min kära familj, alla utom min lillebror, och då innebär det svärföräldrar plus mamma o pappa. Det blir jätte skoj, mamma fyller dessutom år då, så då blir det lite fira. Ska ut och äta, sen så har vi beställt en gräddtårta med jordgubbar på. Sen blire shoppa loss på lördagen, ska köpa lite sommarkläder då. Yes.
Börjar jobba igen den 26:e.. men det blir nog bra. Går dag den veckan, så då är man ledig 4 dagar sedan. Är ju dessutom bara en månad kvar då också tills semestern börjar. Men som jag sagt tidigare, jag ska jobba 2 veckor på 54:an hemma i Edsbyn först innan jag blir ledig mina sista 2 veckor. Har dessvärre inte hört något ännu, men alla vill ju "ha" mig och säger att jag kommer att få de, så vi får hoppas på de. Borde få veta något denna vecka.

Nu är det äntligen bra väder igen också, solen skiner o jag ska gå ut på promenad :) Sedan idag när Marcus kommer hem från jobbet ska vi grilla lite. Mums.
Känner nu också att jag vill skriva en bok, en bok om mitt liv, både hur det är och hur det varit, blanda lite med fantasi. Det skulle jag vilja göra.
2008-05-13
 12:20:31

Fint väder :)

Det är så skönt med fint väder. Längtar jätte mycke tills i sommar då det är semester. Får se hur länge man blir ledig, om det blir 2 veckor eller 4.
En arbetskompis på 54:an ringde om det var förra veckan tror ja, tom prick en vecka sen är det förresten, hon berättade att hon gått ner till resursen för att berätta att jag gärna ville jobba 2 veckor i Juli.. och att jag gärna gör det intensivt. Men då sa dom att dom redan hade vikarier, och att det inte går att jobba bara 2 veckor. Hon berättade då för mig att dom har fått in papper på vilka vikarier som ska  vara där i sommar, men att ingen av dom har varit där förut.. och det tyckte hon inte kändes bra, och att det vore toppen om jag kunde komma o jobba (även om det bara är 2 veckor) eftersom jag varit där förut o "känner" patienterna redan. Men efter att hon varit till resursen så var hon tydligen inte nöjd... så hon gick det Björn (Chefen på 54:an) och berättade historien. Då hade han sagt "Ring till Märta o säg att jag har sagt att hon ska ringa till resursen. Sagt o gjort, jag gjorde det..o då sa hon att det var Björn som bestämde vilka vikarier som skulle vara där. Men hon frågade ändå om personnummer,adress åsså skrev hon typ att jag jobbat där förr mm. Åsså sa hon att hon redan hade skicka de till Björn, men att hon skulle göra det igen.
Får se då, hon kanske inte gjorde de.. man vet ju aldrig. Än har jag inte hört något.. så det verkar lurt att jag inte får något. Jag säger då de, skönt o slippa det där jollet. Jag är så glad som har fast jobb o slipper gå på tå inför dom.

Snart är det bara en vecka kvar av sjukskrivningen också, såret har läkt jätte fint, men man är fortfarande lite handikappad o har lite småont.  Skär liksom i såret ibland, Åsså när man går en bit blir man  väldigt trött. Har dock inte lika ont i ryggen längre, o de är skönt! Man får se om si sådär en vecka hur jag känner, mycke kan hända på den tiden. Men mår jag ungefär som jag gör nu, då är frågan om jag kanske måste förlänga sjukskrivningen nån vecka till.
Har ju ett jobb som kräver en del, dessutom står och går man mycket.. har en väska på ca 5 kilo på ryggen hela dagarna, plus en kille som väger ca 30 som man "lyfter upp" i stort sett hela tiden. Han har dessutom en barnvagn som väger 15 kilo som mana släpar på. Kanske blir det lite tungt om man opererat magen. Bättre det säkra före det osäkra.

I helgen var vi hem till Edsbyn igen, var kanonväder då, värsta sommarvärmen! Var på Linneas o köpte 3 sommarbyxor..som sitter löst i magen. Kan inte ha för åtsittande byxor... då gör det ooont.
Åt mjukglass o satt o kolla på folk.
Just de, vi spelade kubb oxå..och paret vann såklart ;) hehe. Vi är bäst.

Nu till helgen blir vi kvar i stockholm o tar det lugnt, blir så mycke bilåkande annars, man hinner inte göra så mycke när man kommer hem över en helg bara. Sedan helgen efter kommer både svärisarna och mamma o pappa hit. Vi "flickor" ska ha en shoppingdag på lördagen medans herrarna går på Barkarby expomässa nogåt.. Det är en massa maskiner iaf. Har varit dit jag med två år på raken. Rätt kul faktiskt. Men heller shoppar jag ;)

Nu ska jag nog gå och duscha, sedan blir det en promenad ut i det sköna.

Hade toppen!
2008-05-01
 09:07:46

Blev inte som det var tänkt..

Nä, det blev lite förändringar ang operationen.
På onsdagen då jag kom till sjukhuset vid havlåtta, så fick jag först gå till blodprovsmottagningen, efter det fick jag åka hiss upp till avdelning 14 på kvinnokliniken o träffa en sjuksköterska för inskrivning och ännu ett prov.
Inne i väntrummet satt två stycken till, men den ena försvann rätt fort. Sen efter en stund kom det några stycken till. (tror vi var 6 stycken som satt där o väntade innan slutet). Alla skulle operera sig.
Satt en jätte trevlig tjej där som jag småpratade med, hon hade tom en kompis som hade kompisar från Edsbyn som var med i pingstförsamlingen där. Coolt... världen är bra liten ändå :)
Hur som helst, efter typ en timmes väntande kom sjukgymnasten, och hon gick mest igenom hur man ska göra efter en bukoperation, att vi ska upp o gå påengång mm. Men jag tog inte åt mig så mycke av allt hon sa, eftersom det mest gällde dom som skulle göra en Laporoskopi (tror ja de heter), iaf ett snitt antingen vaginalt lr ett såkallat bikinisnitt. Men jag skulle göra en titthålsoperation.

Lalalalaa..efter en stund så skulle vi få träffa våran läkare som skulle göra själva operationen, o det var ju trevligt.
Hon var jätte snäll och gullig. Men det var inte så kul som jag hade hoppats på ändå, hon gjorde en undersökning till och kollade på ultraljud ifall att det var så att cystan hade försvunnit. Men det hade den däremot inte. Den var 18 cm, hade ca 1 liter vätska o skulle bort.
Satt där och fick ställa lite frågor, hon berättade att den satt på ena äggstocken, och att operationen skulle ta ca 1½ timme för att dom skulle försöka rädda äggstocken, Jag ba : va, men satt den inte i livmodern? Näää sa hon, det kan dom inte göra.
Åsså berättade jag för henne vad den där läkaren som hade gjort första undersökningen sa. Hon kunder inte fatta att han sagt så, och att han borde förstå att det inte går att ta bort en så stor cysta med en titthålsoperation, utan gränsen där är isf 10 cm. (jag hade nästan dubbelt så stor).
Fatta vad arg,ledsen och besviken jag blev. Dagen före min operation fick jag höra att jag skulle göra ett bikinisnitt, och att jag blir sjukskriven i minst 4 veckor, att jag måste stanna kvar på sjukhuset i minst 2 dagar efter operationen. Helt fel, alltingen.... jag hade tom fått fel information om var den satt. Snacka om B-R-I-S-T.

Hur som helst, idag, en vecka senare efter operationen sitter jag hemma i Edsbyn, 30 mil från Stockholm. Och mår bra :) Relativt bra.
Operationen gick jätte bra, och dom kunde rädda min äggstock, visst den är lite skadad i vävnaden runt om, men det sägs att den ska fungera lika bra som den andra ändå. så vi får hoppas på det :)
Jag låg inne tills på lördagförmiddag då min Marcus kom o hämtade mig, det var en stor lättnad att få lämna sjukhuset då.
Jag har inte haft nå speciellt ont, men jag äter ju värktabletter förstås. Men ändå, jag har inte haft några större problem. Klart att det känns lite ibland, att det är något där. Men jag tycker att allt är bra, det verkar läka fint och så. Det är huvudsaken :)
Så fort som den här veckan har gått, och om dom andra också kommer att gå så fort.. då går allt i en superfart.
Plus att man får lite semester nu när det börjar bli så fint väder ;)

Vi kom till Edsbyn igårkväll, o då bjöds det på tacos, sen så kom några vänner o hälsade på. Våran bil blev klar igår också, den har ju varit inne på lagning, så det kändes jätte bra. Även vår andra bil, pontiacen blev klar. Äntligen fungerar den!! Fast vi ska sälja den, använder den inte så mycket som vi borde göra.
Sen på kvällen märkte vi att Audin hade gått sönder igen, för bla så fungerade inte styrservon lr bromsservon. Shit, vi som har lagat o fått hem den precis. Nä, då visar det sig att det var remmen som har antingen hoppat ur lr gått av. Så nu måste vi riva hela framfronten o fixa det också..o det som är så lätt. :P

Idag ska jag hälsa på mina föräldrar lite, och handla mat till ikväll då vi ska åka till stugan i grilla o mysa med våra vänner. Det blir jätte roligt. Och imorgon är det äntligen dags o klippa håret o färga, yes! Skönt.

Nej, nu ska jag ta o äta något kanske, kolla om det finns några fler som vill det. Verkar som att alla sover länge idag. Marcus är ute o håller på fixar han, med gräsklipparn till våra hyresgäster. Undrar hur det går med kylen o frysen för dom. Vi köpte ju nya sånna till dom sist vi var hit tror ja de var.
Åsså har dom fått valpar, så nu måste vi dit o hälsa på, va gulligt!

Jaja, hade så bra hörrni. :D Höres! Bye.

Min grova nål till medecin o dropp, min första frukost, mums. Foots :) and me.