2008-08-29
 09:28:20

Yeeay.

Idag ska jag och Marcus åka till Edsbyn efter klockan ett någon gång.
Jag måste fixa med packningen idag, som tur är behövs bara lite, eftersom det är över helgen. Tänk om det hade varit för alltid..vad skönt..men isf hade jag behövt lite hjälp med "packningen", Haha.
Jag är fortfarande förkyld, hostan är dryg..särskilt vissa perioder. Men än sålänge har jag klarat mig på natten, men nu har det börjat bli lite irriterande då också..uscha..peppar peppar, ta i trä. Men det är bättre nu iaf.

Tänkte att det  var lika bra o va hemma idag me, så kunde vi åka direkt när Marcus slutat.
Jag var ut på ett litet äventyr igår, tänkte att jag behövde få lite luft.. och då hitta jag dom här två par skorna som är nedanför! Äntligen! Men dom var lite dyr..
Men jag tänkte, när kommer nästa chans då? Lika bra o köpa dom, annars ångrar jag mig sen.
Dom svarta, med märket Salamander (måste skryta lite) kostade 820 spänn, och hade kostat 1290:-. Medans dom röda Vagabondskorna kostade 249:-, men hade kostat 600:-. Yeay..värsta bra! :D
Snygga va? hihi, jag vet..jag är alldeles stolt.

Nä, jag ska ta o göra någon nytta här, måste hinna packa, duscha, måla naglarna (har inte gjort de ännu) och komma ihåg en massa saker som ska med..tex mina 11 böcker från Left Behind serien..pappa ska läsa dom. Very good. Läs dom ni med. Jag kommer aldrig sluta tjata. Nästa gång är det din tur Irene o låna dom.. :)

Hmm, vad måste jag mer komma ihåg.. kommer säkert på nått.

Hörru, tänk att det snart är september.. nu har snart hela augusti gått också! Hjäääälp. Ska åren gå fortare o fortare för varje år, då är man ju 40 taggare snart.

Nee, nu ska jag hoppa in i duschen.. sen blire packa o sen..slappa :P

Solong.

      
2008-08-27
 08:22:27

Onsdag.

Ja, det stämmer.. idag är det onsdag. Känns jättekonstigt när man inte har jobbat nått ännu. Jag ringde o pratade med Börje nu på morgonen, och han tyckte verkligen jag skulle vara hemma idag.. fast jag typ inte ens sa något. Men jag föredrar nog det, så slipper jag springa på deras toalett tusen gånger. Jag har nog inga lungor kvar känns de som.. fast det är nog magmusklerna som gör ont, men de känns som lungorna.
Han var tom osäker på om jag fick komma imorgon, för smittorisken till Erik. Han blir ju så lätt sjuk.. och istället för att få en vanlig förkylning så får han lunginflammation.
Men han skulle fundera på det sa han.

Annars, jag låg o sov hela dagen igår. jag kunde sova bra inatt också fast jag sovit så mycket. Men nu känns det i ryggen. Kan nog vara bra o röra på sig lite också..

Får se om jag går ut o tar en nypa luft idag. Sånt är nog alltid bra för lungorna. Hoppas det här går över snart.. jag tror jag dör annars.

Bye.
2008-08-26
 12:08:22

Så typiskt..

Jag kunde såklart inte hålla mig, så jag lära gå o bli sjuk. Typiskt dig Märta!
Jag orkar knappt någonting, ska alldeles snart gå o lägga mig igen. Har åtminstonde gjort två mackor och te som jag fått i mig. Att dricka något varmt är så gott för halsen. Rethostan gör så att mina lungor går sönder känns det som.

Igårkväll kom Johannes och hälsade på en vända nu innan han drar tillbaka till sitt jobb i två veckor.
Och jag, jag ska ha värsta servicen när Marcus kommer hem. Han får laga mat o ge mig medecin :) Vad har man inte män till ;)

Hoppas jag hinner bli av med det mesta av min förkylning innan helgen, har lite planer då.. som jag bara måste göra!
Var ju till Ikea i Barkarby igår också, det var nog droppen det. Fattar inte att jag åkte, så dålig som jag var. Men men, är man som jag, älskar Ikea, och att inreda.. då är det svårt att hålla sig. Dessutom fanns inte det jag skulle ha, så då blev de visst en massa annat. :P Trodde att Marcus skulle slå mig hårt när han kom hem o såg vad jag köpt. Tur att man inte är på Ikea varje dag.

Nej, nu orkar jag inte mer. Måste gå till sängen. Sköööönt.
2008-08-24
 19:02:07

..och bra blev det.

Det blev verkligen jättebra när mamma, pappa o Lasse varit här o hjälpt oss.
Blev en helhet på allt. Känns bra att få allt gjort, och imorgon ska jag åka till Ikea på Barkarby o shoppa loss. Närå, jag ska köpa en strömbrytare som saknas i köket till en lampa.. så vi kan spika fast sladden.

Annars har helgen varit bra.. vi var ute o åt en vända igår också allihopa. På Kina restaurang.. jag tog en fyra små rätter, och glass med friterad banan till efterätt. Muuums :)

Hmm, annars har det varit en väldigt lugn o skön helg, var väldigt kul med besök iaf.

Jag har börjat på bli förkyld nu också, så typiskt! Är inge kul o va sjuk e.. känns som man varit de tillräckligt nu.
Men jag hoppas det inte blir värre, även fast jag nästan hade räknat med o bli sjuk. Brukar ju vara så typsikt när alla barnen träffas på skolan igen efter loven..

Nej, nu ska jag dricka te :)
2008-08-21
 20:45:30

Äntligen är du här

Min alldeles sköna helg! :)
Den här veckan har gått rätt fort. Och jag har läst supermycke, är inne på den sista boken nu.. :( vill inte att det tar slut..
Annars, ja.. jag har städat ikväll.. till vårat besök som kommer imorgon. Då kommer nämligen mamma, pappa o svärfar. Måste ju göra fint för våra gäster.. även fast dom kommer att lorta ner igen. Haha. Dom ska såga o dona här i lägenheten, göra klart det sista.
Får se hur mycke dom hinner göra, annars sover dom över till på lördag.
Sen skulle Ante komma på lördag o hälsa på, men det blev inget. Så han får komma någon annan gång istället. :)
Vill egentligen se på Arn, riket vid vägens slut på bio i helgen också, men biljetterna lär väl vara slutsåld nu.

Ringde till Annas skor hemma i Edsbyn idag också, och undrade om hon hade några snygga skor, typ pumps inne i strlk 35 (hatar att ha så små fötter!) . Men tyvärr så hade hon inget just nu, men hon sa att det var en massa påväg in.. men bara i typ 36:or.. men med en iläggsula kanske det skulle funka? Hur som helst.. jag har letat efter skor i hela Sthlm känns de som..så jag får nog pröva de ändå. Kanske funkar.

Nu ska jag ta mig en fika tror ja, innan klockan blir för mycke o jag inte orkar äta pga trötthet. :)
Pratade förresten med farmor ikväll också, hon hade lite jobbigt med att andas sa hon.. inte undra på. Att ha både astma och kol kan inte vara så bra när det är dåligt väder ute och det blir kvavt. Som tur är finns det medeciner.

Goodnight.

2008-08-19
 11:32:16

Tisdag

Idag sitter jag på jobbet igen :) Är hemma hos dom, och Erik ligger i soffan o kollar på tv.
Vet inte riktigt vad jag ska göra, är så tråkigt. Man blir ganska uttråkad av det här jobbet, säkert tror alla att man är lat.. men så är det inte! 
Jag skulle gärna göra någonting där jag får lära mig en massa saker och inte ha ett jobb där man bara gör en sak hela tiden, dag in och dag ut. Jag är nog en person som vill att det händer lite runtomkring. Att ha arbetskompisar och träffa fler personer än en bara, det vore toppen! :)

Jaja, idag slutar jag klockan 16.20. Det blir skönt att komma hem lite tidigare än igår..då var jag inte hemma försen klockan kvart i sju. 
Hann bara i stort sett äta och titta lite på tv.

Men idag, då äre andra bullar! Undrar förresten vad man ska äta sen ikväll..nån med förslag? :)

Nä, påtal om mat.. ska nog göra lite lunch åt oss nu. Mamman sa att jag kunde ta med honom till Mcdonalds.. men jag tycker det är fel när man är "sjuk".  Då blir han ju van med de, och tror att han får göra massor av roliga saker när man är sjuk.. det tror han ju redan tillräckligt mycke ändå!

See you.
2008-08-17
 20:57:39

Underbart.

Ja, nu är helgen snart slut, och här sitter jag vid datan :)
Har varit en jättebra helg, på fredagkvällen kom Elinor hit o hälsade på oss. Vi mötte upp henne runt sex tiden vid tunnelbanestationen., och sedan gick vi raka vägen hem till oss. Hon tyckte det var jättefint här.. thaaanks :)

Senare så beställde vi pizza, hyrde film o bara mös :) Pratade om allt möjligt. Var så kul o träffa dig Elinor! Synd att det är så långt emellan.
Hmm.. vi ville inte dumpa av henne på stationen sen när kvällen började närma sig sitt slut, eftersom det är så stökigt där har vi lärt oss. Så vi skjutsade tillbaka henne in till slussen istället. Tog en stund innan vi kom rätt, men sen så dumpa vi na ;)
Tog typ 1000 år innan vi hitta därifrån, kändes som vi åkte runt, runt o runt bara.. o de gjorde vi nog också :P Haha, men tillslut hittade vi hem igen.. och då var klockan 01 på natta.. och upp skulle man på morgonen för o jobba..kan tala om att det blev 4 timmars sömn den natten, somnade nog inte försen vid 01.30 heller.

Sen på lördag eftermiddag efter att Marcus hämtat upp mig, så åkte vi hem o gjorde mat. Sen hade vi tänkt att vi skulle gå på bio, men då var klockan för mycke.. så vi skulle inte hinna dit. Så vi beslutade oss för att åka o hyra film igen.. och den här gången blev de två stycken.. har sett ena hittils, Den man älskar. Var bra faktiskt, handlade om en kvinna som blivit misshandlad av sin man.

Nu idag, har vi bara latat.. sov till klockan elva imorse..jätteskönt! jag var så trött :) Drömde en massa tok bara också.
Sen har jag lagat mat, pyttipanna o ägg, handlat har vi gjort.. och hängt upp tvätt. Haha..låter som ja tvättar värsta mycke.. men de gör vi inte.. bara de att de är en liten maskin, plus att man ska vara noga med att inte blanda vit tvätt med svart tex ;) Yes, så nu har ni lärt er nått nytt.

Nej, nu ska vi ta o titta på den sista filmen.. Gone baby gone..den är nog bra den me.
Sen blire natti natti om man ska orka upp o jobba imorgon.

Godnight.

2008-08-14
 12:15:10

Rent o fint

Ojoj, nu har jag verkligen kämpat på här.. jag har äntligen städat klart! Man blir så glad o känner sig alldeles duktig när man gjort nått bra! :)

Och jag bara går o väntar o väntar på mitt speciella telefonsamtal. Hoppas innerligt.

Nu är det äntligen sista kvällen ikväll på jobbet..åtminstonde denna vecka :) Får se om det blir ledigt (permis) på lördag.. tjuvkikade i deras almanacka litegrand.. och där stod de att Erik skulle iväg o segla med sin mormor i helgen.. hoppas hoppas. Vore verkligen skönt o få va ledig två dagar ;) Men jag ska inte klaga.. som bara jobbar en lördag i månaden.. men den är dryg iaf! hihi :)

Nu ska jag hoppa in i duschen o sen ska jag laga mat.. det får bli korv o mos. Orkar inte göra nå annat, och tid finns de inte heller för den delen.
2008-08-13
 14:45:38

Nu är jag nöjd.

Ja, helt sant. Nu är jag nöjd. Edsbyn, ja tack. Stockholm, nej.. nu är jag nöjd.

jag är nöjd mätt också. Har precis ätit spaghetti o köttfärssås.. mums :) Så nu får jag klara mig till ikväll när jag kommer hem, eller ja.. jag har en god youghurt och macka med mig.. sen så tar jag te hos dom.
Får se om dom har några planer ikväll, annars blir det nog till att sitta o läsa o tänka bara.. fast det kan vara rätt skönt de me.

Ibland går tiden snabbt, och ibland så är det tvärtom. Men jag jobbar ju min sista kväll den här veckan imorgon, sen så är det dag både fredag o lördag. Skönt.

Nu ska jag ta o göra mig iordning. Men jag har hunnit rätt mycke idag, bra mycke mer än igår. Jag har tex. tvättat o hängt upp de. Jag har målat klart på alla lister! lagat mat och dessutom småplockat lite. Plus att jag har duschat.. yes.
Thats my day.
2008-08-13
 10:28:55

Hinner inte.

Kära min söta! Tiden går så fort, jag hinner typ bara kliva upp så måste jag till jobbet. Känns de som iaf.
Iof ställer jag klockan på 9 varje morgon när jag jobbar kväll! Bra gjort va? Och då tvingar jag mig upp.. så man hinner göra nått iaf :) Som nu har jag bara hunnit häva in en tvätt, suttit vid datan, ätit frukost, tagit upp en köttfärs och.. nä, det var nog de :P haha.

Men det gick rätt bra o jobba igårkväll, lite segt men helt Ok. Satt o läste hela tiden. Är ju så bra böcker! Sen fick jag lite panik när jag började fundera på vad jag ska läsa sen.. när jag läst ut dom där två sista böckerna i serien :/ Den är ju så bra, får inte ta slut!
Men då sa Marcus att jag får väl köpa den 4:e boken i självbiografin som Marie Eriksson skrivit. Den är ju också bra :)
Förresten, Marcus slapp jobba kväll igår, den busen! :) Men skönt för honom. Johannes kom på besök hit istället.

Nej, nu ska jag ta o göra nått vettigt. Som typ måla klart listerna! Går ju rätt fort bara man börjar. Sen måste jag måla mina naglar också, hann inte de igår. Åsså kanske man ska raka benen?! Haha, är så kul. Satt o läste lite bloggar från några tjejer i byn. Tro de eller ej, alla skrev nått om att raka benen.   :D

Solong.
2008-08-12
 14:52:36

Om 6 veckor

Pappa ringde o talade om för ca en timme sedan att Boston ska få en kompis om 6 veckor. Då kommer nämligen en Cavalier king charles spaniel/Cockerspaniel att flytta in hos familjen Hansson.
Har kollat på bilder, dom är jättesöta! 2 veckor gamla är dom, och en brun hane är det dom har tingat på. *Längtas* :)

Hjälp va glad Boston kommer bli! :)

Om ca 20 minter ska jag börja bege mig till tunnelbanan. Ska bli trevligt att träffa min "utbytar"arbetskompis igen.
Pratade med Marcus på telefon också, ena maskinen som dom behövde ha ikväll hade gått sönder.. men det lät som att dom hade fixat det på nått annat sätt. Han skulle höra av sig när han slutat iaf.

Idag har jag provat mina kläder som jag ska ha på bröllopena.. va finfint de blir :)

Nej,. nu ska jag göra mig iordning.
2008-08-12
 10:37:32

Sthlms stökigaste stationer..

Väktare får stenar kastade i huvudet och bilar förstörs. Nu krävs krafttag mot våldet och vandaliseringen i tunnelbanan.
Natten till igår uppmärksammade spärrvakten i Tensta tunnelbanestation hur 15-20 ungdomar sprutade vatten och kastade sten mot förbipasseranden. Bara sedan Juni har 77 incidenter rapporterats i Tensta och Rinkeby. Efter att väktarbilar slagits sönder vid tre tillfällen befarar polisen ökat våld
-Vilket kräver åtgärder.
-Det kan inte uteslutas att detta eskalerar och övergår i personvåld, säger Jens Jäger, polisinspektör vid tunnelbanepolisen. Fortsätter detta kommer vissa sträckor att stoppas, säger han.
Christer G Wennerholm, styrelseordförande i SL.
-Detta är fullkomligt oacceptabelt. Alla som reser och jobbar med SL har rätt till en säker miljö, så även i Tensta. SL kommer att göra allt för att de skyldiga ska få sitt straff.

Några händelser i Tensta i sommar:
17 juni 1.32: 20-25 ungdomar skriker och bråkar i biljetthallen, de vandaliserar och sprutar vatten.
3 augusti 1.14: 5-6 killar är beväpnade med kolsyrepistoler på stationen.
4 augusti 0.06: En patrull får stenar kastade på sig av ett gäng. En vakt får en sten i huvudet.
6 augusti 23.30: Stenkastning mot biljetthallen.

Dessutom i Rinkeby, som ligger en station ifrån Tensta, Två tjejer blir misshandlade som står o väntar på tåget, en vakt får sin bil vandaliserad, han hotas med pistolliknande vapen och blir sparkad i huvudet. Får tänder utslagna och ett jack i huvudet. Ett 20 tal personer inblandade. 
Ungdomsgäng som är störande och kastar in smällare i biljetthallen.
Stort bråk. En person blir misshandlad och blöder från huvudet, ambulans och polis tillkallas.


Detta har blivit vardagsmat här, inte så kul att bo på ett ställe där sådant händer. Man känner sig helt enkelt otrygg.. nog för att jag blev rånad på min väska.. men man får vara glad att det bara är en sådan sak som hänt än sålänge.

Idag ska jag fixa mina fötter lite, måla naglarna o så :) Kul o veta.
Sen måste jag hinna göra mat också. Och jag som hade tänkt måla listerna idag, men det tror jag får bli imorgon, för sen måste jag åka härifrån 15.10, eftersom jag börjar jobba klockan fyra.
Jobbar som sagt kväll denna vecka.
Marcus skulle jobba kväll han med, i ca 2 dagar trodde han. Fast då jobbar han från klockan 06.30 redan, till nio på kvällen. Hmm. Något drygt, stackarn.
Men han hade sagt till sin arbetskompis att han bara kan jobba fram till klockan nio, för sen måste han hämta mig i Bromma. Så söt :) Men jag vill nog det också, aldrig att jag åker själv nå mer på kvällarna i tunnelbanan. Det är en för stor risk att det ska hända något isf. Det räcker med att åka på mornar och eftermiddag, tillräckligt spännande måste jag säga. Händer en del saker då också som man får se, inte misshandlingar och sånt, men typ oansvariga 15-16 åringar som skiter i vad folk tycker o tänker. Som bara gör hur dom vill.

Nej, nu ska jag ringa några samtal. Have a nice day..

2008-08-11
 20:28:42

Oj

kollar på ett tvprogram nu, hon har 12 döttrar! hon lägger ner typ 40 timmar i veckan på hushållsarbete. Huuu.

Var på kista idag, hittade lite kläder till bröllopena, eller rättare sagt ett par skor och en överdragströja.
Sen kom jag hem, gjorde mat o sen blev det dags att vila :P haha.

ska kika lite på tv nu.. hade gott! 
2008-08-11
 09:08:35

Edsbyn i mitt..

Edsbyn i mitt hjärta, Stockholm i min toalett.

Var i Edsbyn i helgen igen, va fort de gick den här gången med. I lördags så var vi lite med Ante o kolla på film o käka en massa onyttiga saker.
Sen i söndags så var vi på möte, grymt bra. Starkt. Senare kom mina föräldrar till svärisarna..o fika :)

Idag, sitter jag här (i Sthlm) :P Men inte hela dagen, ska åka in på stan o kolla ifall jag hittar ett par skor. Så jag slipper bli blöt om fötterna. Mina skor som jag köpte för knappt tre månader sedan har nämligen spruckit, pga att mina fötter är fettknäppa. Dessutom var det nog väldigt dålig kvalite.. kanske borde köpa Adidas, kom igen.. nu gör ja ju reklam! :P haha. Nu blir jag kanske rik.

Nä, nu blir de för mycke joll bara. Ska äta klart o hoppa in i duschen, sen blir det stan.


2008-08-06
 21:59:34

Gäsp..

Kära nån! Det borde vara förbjudet med trötthet! Är man trött nångång borde det finnas en regel att man måste vara hemma o sova tills man blir pigg igen.
Idag efter jobbet har jag, gjort mat, diskat (i våran diskmaskin) och sovit. Hmm.. även fast man ställt klockan, så trycker man bara bort larmet hela tiden o ställer om den. Tillslut så skiter man i att ställa den, vilket inte är så smart :P 

Idag på jobbet när vi kom till fritids, så fick vi se en pappa som hade halskrage på sig, tänkte inte så mycke på det. Undrade bara för mig själv om han varit med om någon bilolycka eller nått. Sen glömdes det bort lika fort igen, ända tills en av fritidslärarna berättade att han hade brutit nacken för 5 veckor sen. Fatta, brutit nacken! Han hade varit med familjen o åkt vattenrutschkana (lr hur man stavar), och slagit i huvudet. Sen hade han inte tänkt så mycke mer på det, utan hade lite ont i nacken i si sådär en vecka.  Och inte försen då hade han börjat fundera på vad det kunde vara, så han gick till en läkare o kolla upp de (lr om de va på sjukhuset), och då sa dom typ "oops, du har visst brutit nacken".
Då hade han gått omkring i en hel vecka hemma o rört sig med en bruten nacke!! Koterna hade typ nästan åkt isär från varandra helt, så man kan säga att det i stort sett bara var musklerna som höll upp huvet. : / Scary.
En till sak, man blir visst bara sjukskriven i fyra veckor för en sån grej? Inte så märkvärdigt va.

Nej, nu måste jag göra mig iordning för natten, det kommer en dag imorgon också.

2008-08-05
 19:05:32

Helo everybody!

Vad fort dagen gått!! Man hinner inte ens tänka :P
Marcus lagade mat idag, och jag gick o köpte ägg (som vi glömde köpa första gången vi gick iväg). Han har bakat sockerkaka nu som är klar om 20 minuter *mums*, så då blir det hallon och vaniljvisp till de :)

Sitter o kollar runt på datan lite, vet inte riktigt vad ja ska göra.
Jag har även hämtat upp lite färg så jag kan måla klart några lister och lite på väggen här i lägenheten. Som borde ha gjorts klart för länge länge sen. Bättre sent än aldrig.

Bokade tid hos frissan igår för den delen. Fick bli på Salong Toppen, för det är dom enda som har öppet lördagar av alla hårfrisöer i byn o Alfta!! Men nu har jag hittat nån iaf.

I söndags fyllde Marcus år, så då blev de smörgåstårta o lite fika.

Funderar på att åka till Edsbyn även nästa helg också, Maria Ceder ska predika då, den nya ungdomsledaren och Emilia Lindberg kommer o sjunger. Var på möte i söndags. Hur skönt som helst. Var så roligt att träffa alla, och särskilt o komma iväg till kyrkan. Det saknar man grymt mycke. Det var David som predikade i söndags, jätte bra.

Var med två kompisar på lördagkväll också, först åt vi på Pizzeria Bandy efter att ha hjälpt dom med bilen. Sen var vi på ica o hyrde film o köpte chips o godis. Kollade på Arn, jätte bra! Var så annorlunda att höra svenska i filmen, eftersom den inte är så "svensk" av sig, mera en hollywood film. Den bör ses iaf om man inte gjort de!

Nä, om man kanske ska ta o vispa lite vaniljvisp, kakan är nog klar snart. Kanske kolla på nån bra film eller läsa en bok (har ju inte hunnit börja på den 10:e ännu, den ligger bara o väntar på mig).






2008-08-01
 20:00:29

Så skönt me helg!

Nice, nu har jag jobbat en vecka. Och fort gick den tycker ja, otroligt nog :P Har varit på Gröna lund med jobbet, var jätte skojsigt, kul när man får allt gratis ;) 


Jobbar dag nästa vecka med, 8-16.


Sitter här på "skoglundshotellet" nu ikväll, Marcus fyller 24 på söndag, så vi ska fira honom då, sen drar vi tillbaks till sthlm igen.

Han o svärfar är ute o kör skåpbilen just nu, lyssnar på bromsarna. Spännande :D

Imorgonnatt kommer mamma o pappa hem från sommarstugan me, tänk att dom har varit där för den här sommaren nu, va sjukt fort de har gått. Dom kommer hit på söndag, så så får vi träffa Boston me, gohuvudet där, våran alldeles egna lilla hönshjärna ;)

Huu, känns som att jag vill ut o springa nu (om de vore bättre väder så), vill ha friskluft! Känns som man inte har  varit ut på hur länge som helst. Har bara suttit o läst en massa idag, läste ut 9:e boken i Left Behind serien, så då äre bara till o börja på number 10 på måndag då :)

Nee, om jag ska hitta på nått, är så rastlös just nu.. och regnigt äre.

Trevlig helg på er pöjkar o flickor.