2008-04-06
 20:21:47

Redan över.

Hjälp vad fort helgen har gått! Men man har blivit ordentligt utvilad. Det är huvudsaken.
Var till Uppsala igår och hälsade på två vänner, hade det jätte trevligt. Var kul att göra något lite mera annorlunda. Först kom vi dit och kollade hur dom båda bor (dom bor i studentkorridor), sedan sprang vi till bussen för att åka in på stan o äta. Åt på Pinoccio tror jag det hette, blev pizza iaf.  Gick på stan en vända o kollade. Var bland annat in på en affär där folk säljer saker som dom har uppfunnit, sånna där roliga saker som man verkligen kan ha nytta till, och inte. haha. Men för tillfället kommer jag inte på vad den heter. Hmmm.
Hur som helst så åkte vi tillbaka senare, bara tog det lugnt. Spelade Yatzy och kollade på en film som vi hyrt.
Kom hem vid tolvtiden på kvällen.
Har bara tagit det lugnt annars, haft en slappardag. Sköönt :)

Imorgon måste man upp tidigt :( Men det blir nog bra. Hoppas bara det blir kul på Liva, och att dagen går fort.

Förresten, jag har kanske nämt min semester förut, men hur som helst så har jag kommit på att jag kanske vill jobba 2 veckor av den. Men vi får se, kanske inte får jobbet heller. Det beror ju på om dom tycker det är okej med bara 2 veckor, annars vore det lite kul. Sen ska jag o Marcus ha 1 vecka semester tillsammans, och det blir roligare :)
Jag var ju till läkaren förut också, va dum han var. Han kollade ju knappt på kinden o sa att det var acne, visst!

"Akne är ett samlingsnamn för finnar, kvisslor och pormaskar. En finne bildas när en talgkörtelmynning täppts till och en inflammation uppstått. Utslagen är inflammerade, upphöjda och ömmande, men lämnar sällan ärr.

Akneutslagen ser ut som en liten ytlig varblåsa, eller som en lite djupare och ömmande plita, en finne. Ibland har man större röda upphöjda utslag som ömmar. Oftast sitter akne i ansiktet, men ibland också på bröst eller rygg. De läker för det mesta utan att lämna ärr.

En mer allvarlig form av akne ger stora och ömmande vätskefyllda knölar eller blåsor, cystor, i huden. Utslagen kan svullna och värka. Denna form av akne lämnar ofta kvar ärr när den läker."


Hmm, han sa att det var acne jag hade. Konstigt, jag trodde inte acne var så lokalt, och att samma utslag sitter kvar i ett år, plus att inget av det som skrivs stämmer in. Hmmmm.. Dessutom beskrev han en annan hudåkomma som det kunde vara ifall det inte var acne, och den stämde in precis. Men nej nej, det var acne. Så allt jag fick ut av honom var att jag fick ett recept på nån slags kräm som jag ska använda 1 gång om dagen i 2 månader. Och då kommer allt att ha försvunnit. Annars skulle jag höra av mig till honom igen så skulle jag få göra en hudbiopci.
Men hallå!  Han sa att man inte gör det i ansiktet, men att man tar ifrån något annat ställe på kroppen där man har likadan utslag. Då förklarade jag för honom att jag bara har det där på kinden. Men nej nej, han låtsades nog inte höra. Snacka om att nonchalera (lr hur man stavar) allt man säger.
Men men, vi får se om det försvinner. Hoppas det, även fast jag knappast tror att det är acne, precis som om jag inte vet vad det är. Det frågade han också, om jag hade haft en finne nångång. HAHA, vilken tonåring har inte haft de! Precis som att han trodde att jag inte visste nått om sånt.

Jaja, nu ska jag äta kvällsfika, innan jag blir så arg att jag inte vet vad jag gör. :D

Bye.



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Din kommentar: