2008-12-28
 20:26:51

Tur eller otur?

Nu har det hänt en del sedan sist igen.

I torsdags var vi bara hemma o tog det lugnt, fredagen hände det däremot lite mera på.
Var bjuden på mat till Skoglundsgården, jätte gott. Trodde faktiskt inte att vi skulle äta nå mer julmat i år,
men där tog jag fel! Som tur var :) Det var supergott, plus att Irene hade gjort någon slags stek med brunsås
till också.
Före maten så kom farmor Ida o hälsade på, då vi alla fikade. Hon blir så glad av att komma ut lite ibland, när hon orkar :)
Men hon åkte hem senare innan vi skulle äta.
Och efter att vi ätit så satte vi oss ner för att spela ett roligt sällskapsspel som vi fått i julklapp, ett Genispel.
Jätte roligt! Men jag vann inte någongång. Tyvärr. Jag får öva lite ;)
Senare på kvällen då vi skulle ta o åka hem, så blev det mindre kul.
Vi skulle nämligen få låna Irene o Lasses bil till Kupolen dagen därpå, för vi tyckte att den var bättre o åka med än gamla Bettan. Så påvägen hem, efter att vi kommit ut på 301:an, då kom två rådjur utspringandes på vägen.. rakt framför oss.
Det ena hann över, men det andra krockade vi med. Vi hade inte en chans, allt gick så snabbt, dom bara kom upp från ingenstans.
Dessutom var det underskylt, så vi bara gled när vi bromsade, gled säkert 20-30 meter, och ingen dubb på däcken.
Not so good. Bilen blev lite traselitrasig, och lille stackars rådjuret dog. Men det var nog tur att han dog, annars hade vi måsta ta ihjäl han. Uscha.
Så nu måste dom lämna in bilen på lagning, men det var tur att det gick så bra som det gjorde, och att det inte blev värre skador på bilen. Den som är ny typ :/ Men men, inget vi hade kunnat göra något åt. Kunde man så skulle det inte hända isf.

Hur som helst, vi fick ta gamla Bettan till Kupolen, och det gick väldigt bra det med. Vi hade jätte roligt, shoppade nya kläder och åt mat :)
Jag köpte ett par nya jeans, tre tröjer och ett par nya stövla, plus ett par leggins med.

Idag, så blev det fel på toaletten igen, och det som bara var 5 dagar sedan spolbilen var här! Va, vad äre för tok??!
Märkte det lite annorlunda denna gång, var först på toa (då vare inga konstigheter), sedan skulle jag till o duscha, men då hann inte vattnet rinna undan, så då förstod jag att det var nått knas igen. Blev lite översvämning, lära låta det rinna undan, duscha, rinna undan osv för att kunna duscha klart :P Lite drygt nu. Räknade ut att vi bott här i snart tre månader, och under den tiden så har det varit stopp i avloppet ca var 12:e dag. Kul va?
Men men, Krister som är vaktmästare sa att det inte var någon ide att göra något åt det idag, utan att spolbilen får komma imorgon igen. Dom kanske måste gå ner med kamera o titta. För det är något som inte stämmer.
Tur att föräldrarna bor granne med en sånna här gånger, så man kan låna deras toa o dusch :)

Så, ja... det har hänt en hel del dom här dagarna. Men nästa år mellan jul o nyår bire för oss att binda fast oss i lägenheten.. händer bara en massa tok med bilar o krockar under dom tiderna. ;)

Hejsvejs lingonfejs.


Nate
PUBLICERAT: 2008-12-28, 23:06:36

Snacka om otur, men bra att ni är oskadda iaf! bilar gör dom ju nya hela tiden! Nja blev inte så många klappar hos oss i år (billigt och bra;)



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Din kommentar: